Open een gratis zichtrekening en ontvang een gratis bankkaart

U heeft waarschijnlijk al jaren een zichtrekening bij een bank. Wellicht dezelfde bank als waar u als kind een spaarrekening had en waar uw ouders ook al klant waren. Veranderen doen mensen niet zo snel, liever blijft men bij het vertrouwde.

Zeker als dat al die jaren goed is bevallen qua service. Maar tijden veranderen en er komen steeds meer mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is een gratis zichtrekening en een gratis bankkaart, een combinatie die u dubbel voordeel oplevert.

Zichtrekening online openen

Een gratis zichtrekening opent u eenvoudig online via het internet. U kunt diverse pagina’s vinden middels een zoekmachine waar u aantrekkelijke aanbiedingen zult zien. Veel banken bieden een gratis zichtrekening en dan zijn er daarnaast banken die bij het openen van zo  een rekening ook nog een cadeau geven in de vorm van een bonus storting op uw rekening van enkele tientallen euro’s. Zo een voordeel laat u natuurlijk niet liggen. U hoeft daar niets voor te doen, alleen ervoor zorgen dat u binnen de voorgeschreven actieperiode een online zichtrekening opent en dat op deze rekening eveneens binnen de voorgeschreven actie periode het door de bank verlangde minimum bedrag wordt gestort.

BENL - Current Account - February 2017 - 300x250

Het gemak van online bankieren

Ontdek nu heel eenvoudig het gemak van online bankieren. U hoeft niet meer naar uw bank te gaan om een betaling te regelen of naar de postbus om deze te versturen. Wanneer u een betaling moet doen kunt u dat heel eenvoudig zelf doen, op een moment dat het u uitkomt. U kunt inloggen op uw account via de computer en meteen uw bankzaken regelen. Geld overmaken, rekeningmutaties inzien en periodieke overboekingen regelen zodat u daar niet maandelijks of ieder kwartaal omkijken naar heeft. U kunt statistieken inzien van uw rekeningsaldo en van uw uitgaven. Ook kunt u eenvoudig wijzigingen doorgeven zoals een verhuizing, nieuw telefoonnummer of e-mailadres. Dat laatste is zeer belangrijk omdat de communicatie bij een online zichtrekening vrijwel uitsluitend via e-mail verloopt. Wanneer uw e-mail adres onjuist is dan mist u wellicht essentiële informatie, zorg er dus altijd voor dat de bank het juiste e-mailadres heeft.

Ontvang een premie

Wanneer u een online zichtrekening opent bij een bank is er soms de mogelijkheid om hiermee een premie te verdienen. Er zijn regelmatig acties van banken die deze premies aanbieden bij het openen van een rekening en een minimale storting op de rekening van een door de bank bepaald bedrag. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden kunt u op deze manier een premie verdienen die kan oplopen tot 50€. Dat is toch snel verdiend zonder dat het u veel moeite kost. Dergelijke premie-acties zijn vaak tijdelijk en dus voor een beperkte periode beschikbaar. Het loont de moeite om via het internet te zoeken of er op dit moment zo’n actie loopt zodat u optimaal kunt profiteren mocht u toch al van plan zijn een online zichtrekening te openen.

Alle gemakken van een zichtrekening

Een online zichtrekening heeft alle gemakken die ook een gewone bankrekening heeft. U kunt uw betalingen regelen en rekening mutaties inzien. Dat alles dan wel vanachter uw eigen vertrouwde computer of met een app op uw smartphone of tablet. Dit laatste maakt het dan ook nog mogelijk om uw bankzaken te regelen waar u zich ook bevindt. Alleen verbinding met het internet is voldoende. Zorg er bij mobiel bankieren wel altijd voor dat u dit uitsluitend doet via een met een wachtwoord beveiligde Wi-Fi verbinding. Dit om diefstal en misbruik van uw gegevens te voorkomen.

U ontvangt bij het openen van een online zichtrekening ook 1 of 2 bankpassen die u kunt gebruiken zoals u gewend bent. U kunt er betalingen mee verrichten in winkels en restaurants en u kunt er bij iedere geldautomaat cash geld mee opnemen.

Mocht u vragen of problemen hebben zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met de bank. U kunt dit via e-mail doen of middels een contactformulier. Sommige banken werken ook via social media zoals Twitter waar u een vraag kunt stellen of probleem kunt melden. De bekende banken die gratis zichtrekeningen aanbieden hebben vaak ook nog bankkantoren in verschillende steden waar u persoonlijk langs kunt gaan.

Medirect Saving

Wie kan een gratis zichtrekening openen?

Een gratis zichtrekening kunt u openen wanneer u meerderjarig bent en woonachtig in België. U moet een kopie van uw identiteitsbewijs overleggen en vaak ook een bewijs waaruit blijkt dat u het juiste woonadres heeft opgegeven. Zodra de bank over deze gegevens beschikt wordt uw zichtrekening geopend en kunt u er meteen gebruik van maken. Een eventueel cadeau in de vorm van een premie wordt gestort zodra u aan de voorwaarden hiervoor hebt voldaan, bij voorbeeld door een minimum saldo op uw zichtrekening te storten en dit bedrag er ook voor een bepaalde periode op laten staan.

Geen risico’s

Er zijn nauwelijks risico’s verbonden aan een online zichtrekening. De webpagina waar u uw bankzaken regelt is voorzien van versleuteling om uw gegevens veilig via het internet te kunnen versturen. Dit geldt ook voor de app op uw mobiele telefoon of tablet. Wanneer u ervoor zorgt dat u uw inlogcodes geheim houdt en gebruik maakt van een veilige internetverbinding is het bankieren via een online zichtrekening volkomen veilig. Mocht u tijdens het gebruik van uw rekening toch iets ongebruikelijks opmerken, sluit dan onmiddellijk af en neem contact op met uw bank om het probleem te melden. Zo voorkomt u dat er misbruik van uw gegevens wordt gemaakt en onbevoegden het beheer van uw online zichtrekening kunnen overnemen.

Invest Image Banner 840x150 NL

Kies voor het gemak van een online zichtrekening

Aarzel dus niet langer en kies vandaag nog voor een online zichtrekening. U zult snel ervaren wat een groot gebruiksgemak dit biedt boven de traditionele zichtrekeningen bij het doen van uw betalingen en het inzien van uw rekening mutaties. Maak gebruik van alle voordelen en profiteer bovendien van het cadeau in de vorm van een extra storting op uw zichtrekening zodra u deze heeft afgesloten.

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.