Belfius

Online bankieren bij Belfius, alles is voorzien zodat jij als klant al je verrichtingen online kan uitvoeren.

Ben je al eens op hun website geweest, dan zal je wel weten dat je niet ver hoeft te zoeken om in te loggen in je eigen account van online banking.

Belfius 2

Rechts bovenaan staat er een duidelijke button, waar aanmelden staat op vermeld. Klik je hier op dan verschijnt er een pop up venster waar je de keuze hebt tussen aanmelden zonder usb kabel, en aanmelden met usb kabel. Indien je wil aanmelden zonder usb kabel dan hoef je ook geen software te installeren, wat het proces wel zal versnellen om in te loggen.

Zelf bankieren kun je hier vinden: https://www.belfius.be/retail/nl/zelf-bankieren/index.aspx?firstWA=no

Belfius bank is in hun aanbod van diensten niet anders dan andere banken. Je kan een zichtrekening openen waar je al je betalingen mee kan regelen. Kortom de meest frequente zaken die je maar kan bedenken. Indien je een kredietkaart en betaalkaart wenst dan kan je deze ook aanvragen. Belfius heeft ook enkele mogelijkheden om je spaargeld goed te beheren. Maar ook voor leningen en verzekeringen kan je hier terecht.

Eens ingelogd in het online bankieren gedeelte kan je dus alles beheren zoals je het wenst zonder enige moeite en gevaar dat iemand achter je staat mee te kijken. Zoals je wel kon meemaken aan het loket of automaat in het bankkantoor of op straat. Enkel nog om cash geld af te halen hoef je uit je luie zetel te komen en naar een bankautomaat te lopen. Maar mensen betalen meer en meer met de bankkaart, wat zoveel keer handiger is en ook veiliger. Je hoeft niet bang te zijn om met een groot bedrag in je portefeuille of handtas op straat te lopen. Een klein plastieken kaartje vervangt dat allemaal en is beveiligd met je persoonlijke pincode.

Online bankieren bij Belfius is dus op maat gemaakt van de gebruiker. Je kan ook via je smartphone je bankzaken beheren. Dit kan met de opties Belfius direct mobile App, of de Tablet App. En dit voor zowel iOS als Android. Je kan alle verrichtingen zonder kaartlezer uitvoeren. Je saldo en historiek bekijken, overschrijvingen doen, ook met Zoomit. Indien er een limiet is ingesteld op je kredietkaart kan je deze ook aanpassen. Het blijft altijd veilig, je kan een wachtwoord kiezen en beveiligen met je kaartlezer. Als je nadien via smartphone of tablet wil inloggen heb je enkel nog je wachtwoord nodig. Betaal ook mobiel, je kan geld ontvangen met een qr code. Makkelijk en snel betalen met een je smartphone.

Hou je je liever bij je desktop computer dan heb je een kaartlezer nodig. Zoals eerder beschreven heb je een versie met usb kabel. Hiermee moet je enkel nog je geheime code invoeren om verrichtingen te doen. Dit gaat uiteraard een pak sneller dan de versie zonder usb kabel. Hierbij moet je meer gegevens invoeren, handig is wel dat je van overal verrichtingen kan doen. Allemaal makkelijk en snel aan te vragen via de website van Belfius, in enkele klikken heb je een rekening en kan je online bankieren.