Crelan

Crelan is de op zes na grootste bank van België, met enkele fusies achter de rug beheren zij bijna een miljoen klanten. Al deze klanten kunnen bij Crelan terecht voor de standaard bankzaken, zoals daar zijn, een zichtrekening openen, bankkaarten aanvragen.

Ook voor leningen, verzekeringen en dergelijke kan je bij Crelan terecht. Een volledig aanbod dus voor wie zijn geldzaken wil beheren.

Wens je een gratis rekening te openen, dan kan je op de homepage een handige button vinden, die staat rechts. Net daaronder staat vermeld dat je een aanvraag kan indienen in 4 klikken. Best wel weinig als je snel geholpen wil worden. Handig dat ze dit op de website plaatsen, zo weten bezoekers wat er hun te wachten staat. Het is pas lastig als je in een wirwar van formulieren terecht komt waar je geen overzicht in kan houden. De website van Crelan is voorzien dat je alles goed kan invullen en doorsturen.

Nog handig om te weten is dat een zichtrekening dus gratis is. Dit is zeker niet bij alle banken zo, dus terecht dat zij dit vermelden. Aangezien je op alle kosten moet besparen, waarom zou je dan niet besparen als het op het openen van een zichtrekening komt. Ook al gaat het maar over een paar tientallen euro’s per jaar. Vaak blijf je lang bij dezelfde bank dus over enkele jaren heen kan je je zo toch een aardig bedrag uitsparen.

crelan online

Heb je dan een rekening geopend, goed zo. Wens je online te bankieren dan klik je op de ‘Crelan-online‘ knop, die rechts bovenaan staan. Om in te loggen moet je je gebruikersidentificatie ingeven, daarna kiezen tussen inloggen met een digipass of digipass crelan mobile. Daaronder nog het serienummer ingeven en je bent klaar. Je leest het goed, je kan ook met je mobieltje inloggen en zo dus je bankzaken beheren via smartphone of tablet.

crelan online banking

De login pagina van Crelan geeft nog een aantal links in het menu, waar informatie vermeld staat hoe je je gegevens veilig kan bewaren en hoe je fraude kan voorkomen. Lees dit zeker eens goed door, want vele mensen laten zich nog te makkelijk vangen.

Online bankieren is gratis bij Crelan en dit 24/24 en 7/7. Ten allen tijde toegang tot je zichtrekening zonder dat het je iets kost. Je kan er de meeste zaken mee uitvoeren zoals, het saldo van je rekening opvragen, overschrijving naar binnen – en buitenland uitvoeren. Domiciliëringen instellen. Je begunstigden bijhouden. Een bankkaart aanvragen, want die heb je nu eenmaal ook nodig, en nog zoveel meer. Een geldopname kan tot 5000 euro. Mocht je dit bedrag hoger willen, dan kan je dit in een kantoor van Crelan aanvragen om aan te passen.

Je hoeft ook niet meer naar een kantoor om nog je rekeninguittreksels af te halen. Je kan dit gewoon vanaf je pc zelf doen. Ofwel print je ze af voor eigen beheer, of je kan ze opslaan op je computer. Zo heb je steeds alles ter overzicht bij je thuis en geen gedoe meer om je betalingen na te kijken.