KBC Bank

De klanten van KBC bank zullen in hun nopjes zijn, elke keer ze de website moeten bezoeken om in te loggen in hun home banking. De website ziet er echt mooi uit en is een streling voor het oog. Er zijn leuke elementen toegevoegd en alle benodigde links zijn duidelijk verwerkt in de layout van de website. Zo verschijnt er rechts bovenaan een pop up waar je je kan aanmelden om online te bankieren. Zonder dat je er enige moeite voor moet doen, zie je al onmiddellijk waar je moet zijn om snel in te loggen.

Er zijn kosten noch moeite gespaard voor de website van KBC, want grafisch ziet dit er zeer sterk uit, maar nog belangrijker is of de klanten of potentiële klanten ook makkelijk hun weg vinden. De homepage heeft een achtergrond video, met daarin een zoekfunctie verwerkt. Je kan je vraag onmiddellijk intypen en zo zeer snel naar de gewenste informatie doorgaan.

kbc reader

KBC is uiteraard een zeer gekende bank en je kan er van op aan dat je voor alle gebruikelijke bank diensten ook hier terecht kan. De homepage somt al 4 redenen op waarom je klant zou moeten worden. Je krijgt een gratis zichtrekening, een mobiele banking app. Er zijn 700 kantoren en 500 agentschappen in het land, altijd dus een medewerker die je kan spreken in de buurt. En ze geven meer rente op je spaarboekje. Dat zijn inderdaad al mooie voordelen voor nieuwe klanten.

kbc online

Voor bestaande klanten die willen aanmelden in het online bankieren gedeelte, zijn er enkele opties. In de pop up die dus rechts bovenaan verschijnt, kan je kiezen tussen drie opties, KBC Touch, KBC Invest en KBC Online. Om de dagdagelijkse bank verrichtingen uit te voeren kies je KBC Touch. Als je klant bent dien je te kiezen welk kaartlezer je bij je thuis hebt. Voor de standaard kaartlezer, de rechtse optie op de website, kan je inloggen met volgende stappen. Ten eerste je nummer van de kaartlezer invoeren. Ten tweede steek je je bankkaart in de kaartlezer en volg je de stappen die beschreven staan op de website. Uiteindelijk zie je een aanmeld code die je dan opnieuw moet ingeven op de website. Klik op aanmelden en je kan beginnen. Dat is de manuele manier, die ook door vele andere banken in gebruik is. Er bestaat ook nog een andere manier, en dat is met een scan.

Dan dien je de kaartlezer zo waar tegen het computer scherm te houden, en scant deze de code die op het scherm weergegeven is. Zo kan je makkelijk en snel aanmelden om jouw online banking van thuis te doen.

kbc phone

KBC heeft ook een app voor de smartphone, zodat je van dat apparaat ook je bankzaken kan in orde maken. Allemaal handig en snel, als je ergens onderweg bent en toch een betaling moet uitvoeren. Er zijn nog tal van handige diensten die zij aanbieden waarmee je ofwel betalingen kan uitvoeren, ofwel betalingen kan ontvangen. Een ruim aanbod, die voor elke klant wel wat in petto heeft. Want elke persoon is anders en heeft andere tools nodig om zijn zaken te kunnen regelen.