Triodos Bank

Triodos bank is misschien nog niet zo gekend maar heeft wel een unieke insteek om hun diensten aanbieden. Je kan namelijk op de website kijken waar jouw spaargeld in geïnvesteerd zal worden.

De lijst van bedrijven waar jouw geld voor gebruikt zal worden, staat te lezen op de homepage van de website. Triodos bank omschrijft het als duurzame ondernemers.

Triodos Bank duurzaam

Het is een feit dat een bank geld gebruikt om andere zaken mee te financieren. Vele banken zijn sponsor bijvoorbeeld en dus zal een deel van het geld van de klanten gebruikt worden om zulke zaken mee te financieren. Zo heeft het altijd al gewerkt, en zo zal het ook altijd blijven. Maar Triodos bank wil volledig transparant zijn naar hun klanten toe en een overzicht geven in welke zaken zij het geld herinvesteren. Je kan per sector bekijken in wat zij het geld pompen. Er zijn drie hoofd sectoren, namelijk milieu, sociaal en cultuur. Deze zijn dan weer onderverdeeld in bijvoorbeeld hernieuwbare energie, verbouwen, biolandbouw, gezondheidszorg, fair trade, sociale woningbouw en nog zoveel meer.

Voor wie belang hecht om te weten waar zijn geld naartoe gaat, is dit wel leuk om te weten en het geeft een ander gevoel als je klant bent bij een transparant bedrijf. Dat is ook de leuze van Triodos bank, zij willen met het spaargeld van de klanten bijdragen tot een duurzame samenleving.

Triodos Bank online bankieren

Voor wie al klant is, en zijn online banking pagina wil vinden, klikt rechts bovenaan op inloggen internet banking. Je kan kiezen tussen inloggen met je digipass of inloggen met gebruiksnaam en wachtwoord.

De stappen die je moet nemen als je de digipass wil gebruiken zijn als eerste, het serienummer van je digipass invullen. Je pin code ingeven in de digipass. Er verschijnt een beveiligde cijfercode die je op de website moet invullen. Klik op inloggen en je kan je bank zaken beheren.

Triodos Bank mobile banking

Bij de optie met gebruikersnaam en wachtwoord, dien je enkel die twee zaken in te vullen en je kan aan de slag. Veiligheid voor alles, dus wees voorzichtig waar je deze gegevens ingeeft. Niet zo maar op elke pc, maar best enkel op je eigen huis computer.

Wat kan je doet eens je ingelogd bent. Ten eerste het raadplegen van je saldo. De status bekijken van verrichtingen die in behandeling zijn. Zoeken in het overzicht van verrichtingen. Overschrijvingen uitvoeren, zowat de meest gebruikte functie. Downloaden van je rekeninguittreksels en indien nodig ook printen. Er is ook een optie om aan te geven of je je rekeninguittreksels elektronisch of op papier wenst te ontvangen.

Je kan trouwens ook voor een woonkrediet en beleggingen terecht bij Triodos bank. Dus je kan dit aanzien als een gelijkaardig aanbod met andere banken, maar wel met het verschil dat ze volledig transparant zijn en jij kan zien waar je spaargeld naartoe gaat.

Ook handig om te weten is dat een rekening en internet bankieren volledig gratis is, je kan een aanvraag via de website doorvoeren. Daarna krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord per post thuis in je postbus. Als je een eerste keer gaat inloggen, zal je het wachtwoord moeten veranderen zodat enkel jij het wachtwoord kent.